logo mtrn

Over MTRN

Over MTRN stichting

Over MTRN, wanneer we zijn opgericht en waar wij voor staan. In 2017 is de Stichting MTRN opgericht. MTRN staat voor Stichting Motorvoertuigen Taxateurs Register Nederland. 

Sinds het jaar 2000 is de beëdiging en titelbescherming van taxateurs komen te vervallen. De toetsing van de vakbekwaamheid en deskundigheid is daardoor overgedragen aan de motorvoertuigen beroepsgroep, waarbij dit algemeen is geregeld. 

De Stichting is opgericht specifiek voor taxateurs die zich bezighouden met taxaties van motorvoertuigen ten behoeve van verzekeringsdoeleinden. Daarnaast is het voor de consument duidelijk dat zij met een gecertificeerde en gekwalificeerde taxateur te maken hebben. 

Doel MTRN

Stichting MTRN stelt zich ten doel de professionaliteit, vakbekwaamheid en integriteit van onze aangesloten motorvoertuig deskundigen te bevorderen en in stand te houden. Dit bewerkstellingen wij door het regelmatig organiseren van cursussen, seminars en workshops voor de branche.

Met de oprichting van Stichting MTRN, is er een officieel register dat zich specifiek richt op de vakbekwaamheid en deskundigheid van motorvoertuig experts en taxateurs. Na toetsing en goedkeuring kan een taxateur motorvoertuigen zich bij ons register inschrijven.

Al onze leden zijn gecertificeerd en op hun vakgebied opgenomen in ons register. Deze database is te raadplegen onder Registers van taxateurs. 

Aanmelden

1
Stap 1
2
Stap 2
3
Stap 3
4
Stap 4

Over MTRN

Wij staan voor deskundigheid en zekerheid

Voor taxaties van antieke, klassieke en hedendaagse (jonger dan 15 jaar) motorvoertuigen kunt u terecht bij onze aangesloten en gecertificeerde experts en taxateurs. Deze taxaties zijn bedoeld voor verzekering, successie, overname, bijtelling, BPM, overige fiscale en andere doeleinden.

Met de gecertificeerde waarde-experts motorvoertuigen die zijn aangesloten bij Stichting MTRN heeft u te maken met hoge kwaliteit. Wij staat voor deskundigheid en zekerheid:

– Met de uiterste zorgt vinden de taxaties plaats.
– Wij hechten waarden aan volledigheid en integriteit.
– Onze toetsingscriteria zijn van hoge standaard.
– Periodiek toetsen wij de aangesloten taxateurs.
– Geregeld geven wij cursussen, trainingen en workshop aan onze leden.
– Alle aangesloten experts en taxateurs zijn gecertificeerd en gekwalificeerd.