logo mtrn

Informatie taxateurs en specialisten MTRN

Informatie toelatingseisen, kosten en inschrijven

MTRN voorziet in een gedegen en bewezen informatie, advies- en begeleidingstraject. Dit leidt vervolgens naar deskundigheid om het vak van expert en taxateur in motorvoertuigen binnen het register te kunnen uitvoeren. U voldoet aan onze eisen en voorwaarden. 

De basis toelatingseisen MTRN zijn dat u aantoonbare werkervaring in de autobranche heeft. Beschikt over een goede en schriftelijke en mondeling uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal. Een autotechniek vooropleiding heeft, werkzaam bent in loondienst of als zelfstandige taxateur staat ingeschreven bij de KvK. 

U verwerkt tenminste 50 taxaties per jaar, bent in het bezit van een beroeps aansprakelijkheidsverzekering en bent in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VGO). Wilt u meer informatie over de toelatingseisen? Neem dan contact met ons op.

Kosten aanmelding en inschrijving

Indien u zich wilt aanmelden bij MTRN zitten daar kosten aan verbonden. Evenals de daadwerkelijke inschrijving, nadat u bent goedgekeurd door een onafhankelijke commissie. Bij de aanmelding maken wij kosten, indien u niet goedgekeurd wordt, dient u deze kosten te betalen. 

Indien u na aanmelding aan alle vereisten voldoet, worden de aanmeldingskosten bij acceptatie verrekend. U dient jaarlijks de inschrijvingskosten te betalen. Onderstaand een kostenoverzicht. Genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Neem contact op voor meer informatie over de kosten.

– Aanvraag en beoordeling: 142,50 euro.
– Bedrijfsregistratie inclusief één ingeschrevene, jaarlijks: 490,00 euro
– Extra persoonsinschrijving: 250,00 euro

Meld je aan als Taxateur of Specialist bij MTRN

Aanmelden

1
Stap 1
2
Stap 2
3
Stap 3
4
Stap 4
taxateur import autos

Direct inschrijven

Wanneer u het vak van expert en/of taxateur wilt uitvoeren kunt u zich direct inschrijven als kandidaat. Uw inschrijving wordt vervolgens getoetst aan de toelatingseisen van Stichting Motorvoertuigen Taxateurs Register Nederland. 

Uw aanmelding wordt met serieuze intenties en zorg behandeld, eveneens als uw persoonlijke gegevens. Na uw aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Met uw inschrijving maakt u een wijze keuze, daar een gecertificeerde expert of taxateur goud waard is.

Als vakbekwame en professionele taxateur motorvoertuigen wordt u gevonden door verzekeringsmaatschappijen enerzijds en consumenten anderzijds. Meld u zich daarom als onafhankelijk erkend expert of taxateur aan bij Stichting MTRN. Vul het contactformulier in en vraag om meer informatie.