logo mtrn

U bent taxateur of expert en wilt zich inschrijven

U bent taxateur of expert en wilt zich inschrijven

U bent al een taxateur of expert en wilt zich laten inschrijven in het MTRN register. Bij de inschrijving dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden en eisen. We maken daarin onderscheid tussen expert en taxateur motovoertuigen. Ook is het mogelijk om u in te schrijven als aspirant expert of taxateur.

Na inschrijving toets een onafhankelijke commissie vervolgens of u aan de opgestelde eisen en voorwaarden voldoet. Deze vereisten zijn opgesteld om de geleverde diensten, welke van hoge kwaliteit zijn, te waarborgen. 

Zodra u hieraan voldoet ontvangt u een MTRN certificaat. Middels deze certificering kunt u als deskundige taxateur motorvoertuigen aan de consumenten en verzekeringsmaatschappijen laten zien dat u bent geregistreerd bij Stichting MTRN. 

Toelatingscriteria inschrijven MTRN register

– Als taxateur dient u 5 aaneengesloten jaren aantoonbare ervaring te hebben op uw taxatiegebied, voorafgaand aan het moment van aanmelding. (Werkgeversverklaring of Uittreksel Kamer van Koophandel). 

– De taxateur of het bedrijf, waar u werkzaam bent, dient te beschikken over een adequate beroepsaansprakelijkheidsverzekering terzake van het uitvoeren van taxaties motorvoertuigen.

– U dient zich als taxateur bezig te houden met het schriftelijk uitbrengen van taxatierapporten in het kader van waarde vaststellingen voor motorvoertuigen.

– U mag als taxateur geen belang hebben bij het te taxeren object en mag dit ook niet in eigendom hebben.

– Als taxateur voert u tegen betaling taxaties uit voor derden.

– U taxeert allen objecten die voor u als taxateur motorvoertuigen gebruikelijk zijn en binnen uw vakbekwaamheid vallen.

– Verricht tenminste 50 taxaties per jaar in opdracht van derden. 

Aanmelden

1
Stap 1
2
Stap 2
3
Stap 3
4
Stap 4

U bent taxateur of expert en wilt zich inschrijven

Proces bij inschrijving MTRN

Proces bij inschrijving MTRN register verloopt als volgt. Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u door een onafhankelijke commissie getoetst. Wij kijken uiteraard of u aan de gestelde voorwaarden en eisen voldoet. Wij nemen na uw inschrijving zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Uw aanmelding wordt met zorg behandeld. Indien uw inschrijven tot een afwijzing leidt, stellen wij u hiervan op de hoogte. Daarbij vermelden wij de reden van afwijzing. We bespreken met u wat er nodig is om te voldoen aan de voorwaarden. Aangezien wij kosten hebben gemaakt voor uw aanmelding, worden deze in rekening gebracht. 

Indien u inschrijven tot een registratie bij MTRN leidt, dient u een jaarlijkse inschrijfkosten te betalen. De aanmeldingskosten vervallen, omdat u geaccepteerd bent tot ons register. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact met Stichting MTRN op.